Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές Αιμιλία Γιαννοπούλου

Το εργαστήριο μας ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1978 από τον Δημήτρη και την Αιμιλία Γιαννοπούλου. Η αγάπη των ιδρυτών για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, τους οδήγησε έπειτα από επισταμένη έρευνα στην κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών πιστών αντιγράφων των αυθεντικών.

Το 1992 μεταφέρεται στον Πύργο Ηλείας, τόπος καταγωγής των ιδρυτών όπου δραστηριοποιείτε μέχρι και σήμερα έχοντας περάσει στα χέρια της νεότερης γενιάς, τους Κωνσταντίνο και Αθανάσιο Γιαννόπουλο, οι οποίοι συνεχίζουν με αγάπη και μεράκι.

Το εργαστήριο μας δραστηριοποιείτε στην κατασκευή και ενοικίαση παραδοσιακών φορεσιών απ’όλα τα μέρη της Ελλάδας με ειδικότητα σε αυτές της Πελοποννήσου.

Σκοπός μας ήταν και είναι η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς μέσα από την ποικιλία και πολυμορφία των φορεσιών προβάλλει η ιστορία και η ιδιαιτερότητα κάθε τόπου.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε δείγματα της δουλείας μας αντιπροσωπευτικά κάθε περιοχής της Ελλάδας. Καλή περιήγηση.

Με εκτίμηση
Αιμιλία Γιαννοπούλου

Θα μας βρείτε στην διεύθυνση Αρμονίας 8, Άγιοι Θεόδωροι (Ανθόπυργος), 1 μόλις χιλιόμετρο από τον Πύργο Ηλείας και 20 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας.

Όλες μας οι παραδοσιακές φορεσιές διατίθενται για ενοικίαση ή πώληση.

Συμμετοχές: Το εργαστήρι μας έχει συνεχή παρουσία σε εκθέσεις που προωθούν τον πολιτισμό και την παράδοση σε όλη την Ελλάδα, ενώ το έργο μας έχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικά και έντυπα αφιερώματα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις συμμετοχές μας.

2016:
– 1η Πελοπόννησος EXPO (Τρίπολη)

2017:
– 2η Πελοπόννησος EXPO (Άργος)
– 2η Nostos Expo (Ναύπακτος)
– 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων (Κατάκολο Ηλείας)

2018:
– Τηλεοπτική εκπομπή “Εμείς Οι Έλληνες” στο κανάλι Super Tv
Τηλεοπτική εκπομπή “Από Τόπο Σε Τόπο” στο κανάλι της Βουλής
– 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
– 3η EXPOMES Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων (Μεσολόγγι)
– 3η Πελοπόννησος EXPO (Κόρινθος)
Αφιέρωμα – Συνέντευξη στην πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα “Το Καρφί”

2019:
– 4η Πελοπόννησος EXPO (Τρίπολη)

2021:
Lifo Almanak Το Blog του Σπύρου Στάβερη: Ζωντανή η τέχνη της παράδοσης
Αφιέρωμα στην Εφημερίδα Πατρίς